Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Courgette gevuld met tomaat
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
60
min.
Delen
Delen
Cook/bake time60 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 courgettes, ongeveer 800 g
220 g Emmentaler AOP
1 groot bosje basilicum
2 teentjes knoflook
1 dl witte wijn
Peper en zout
250 g kip in fijne stukjes
2 el pijnboompitten
300 g kerstomaten
Ong. 2 dl bouillon
Voorbereiding
Snijd de courgettes in twee in de lengte en maak ze leeg met een lepel. Laat een rand van ongeveer 1 cm. Rasp de emmentaler AOP fijn. Hak het basilicum en de knoflook grof en doe ze in een maatbeker samen met het vruchtvlees van de courgettes en de witte wijn. Mix met de staafmixer, voeg de kaas toe aan de bereiding en kruid met peper en zout.
Voeg de kip en pijnboompitten toe aan de mengeling met kaas en kruid met peper en zout. Vul de courgettes met de bereiding en leg ze in een ovenschotel. Snijd de kerstomaten in twee en leg ze naast de courgettes. Giet de bouillon erbij en gratineer gedurende 30 minuten in de oven op 200°C.