Terug
Over Switzerland Cheese Marketing
nl
Taal
Vlaams
Français
Vlaams
Land
België
België
Danmark
Deutschland / Österreich
Espanya
España
France
International / English
Italia
Nederland
Norge
Portugal
Schweiz
Suisse
Suomi
Sverige
Svizzera
Россия
日本
zoeken
menu
Kazen uit Zwitserland
Overzicht
Inspiratie
Overzicht
Storyroom
Overzicht
Home
Over Switzerland Cheese Marketing
Over Switzerland Cheese Marketing
Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kabeljauw - BBQ prei - girolles - vin jaune - Le Gruyère AOP Réserve
Score
Your rate
0.0
Sterren
/
0
Stemmen
Delen
Delen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 x 150 g kabeljauwhaas
500 g girolles
4 sjalotjes fijn gesneden
1 teentje look fijn gesneden
2 dl vin jaune
2,5 dl gevogeltebouillon
2,5 dl mosselkookvocht
250 g boter
5 stuks mooie prei, enkel het witte gedeelte
mengeling van kruiden (tuinkers, daslook, capucijnblad,…)
60 g Le Gruyère AOP Réserve
Voorbereiding
Kuis de girolles en hou het afval aan de kant.
Snij één preiwit in heel fijne julienne, frituur de lange reepjes op +- 140°C tot deze krokant is.
Voor de jus:
Stoof de fijn gesneden sjalot, het teentje look en het afval van de girolles aan in een beetje boter.
Blus met de vin jaune, laat inkoken tot de vin jaune bijna volledig verdampt is.
Los de gevogeltebouillon op in een scheut water en voeg deze er nadien, samen met het mosselvocht aan toe.
Laat terug inkoken tot de helft ongeveer verdampt is.
Zeef en werk op met boter tot de jus mooi gebonden is.
Smeer de resterende 4 preiwitten in met olijfolie en rooster op de BBQ tot deze rondom volledig zwart is.
Bak je girolles in de pan met een beetje boter en kruid goed af met peper en zout.
Snij de gebakken prei overlangs door en serveer hierop de gebakken girolles. Werk af met de kruiden (tuinkers, daslook, capucijnblad,…).
Bak de kabeljauw +- 3 minuten aan weerskanten in een hete pan met geklaarde boter, laat eventjes rusten en voeg er de verse boter aan toe.
Laat op een zacht vuur bruisen zonder te verbranden, oversaus de vis regelmatig met de boter.
Werk af met enkele druppels citroensap.
Dresser links op het bord de gebakken prei met girolles, daarlangs de vis met de gefrituurde preisliertjes en de geraspte Le Gruyère AOP Réserve.
Werk rondom rijkelijk af met de jus.
Bon
Appétit
Kaas in dit recept
Le Gruyère AOP
Weitere Inspirationen
Alles bekijken
Gevuld kalfsgebraad met Appenzeller®, tuinkruiden en hazelnoten
20 min.
Zonder vlees
Croque monsieur van kruidkoek met L’Etivaz AOP en witloof
Zomersalade met Raclette Suisse, gegrilde abrikozen en tomatenpesto
Zonder vlees
Speltkoekjes met Zwitserse kaas
Raclette du Valais AOP, waaier van kolen en Bressekip
50 min.
Speltrisotto uit de Alpen met een tuile van Gruyère AOP Réserve