Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Millefeuille van pannenkoeken met Vacherin Fribourgeois AOP en fijngesneden prei
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 8 personen
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
200 g bloem
3 eieren
400 g melk
Zout
25 g gebruinde boter
100 g gesmolten boter
640 g prei
25 g boter
Kruiden
450 g Vacherin Fribourgeois AOP
Garnituur
250 g rode bieten
10 g sjalotten
20 g champagne-azijn
40 g zonnebloemolie
Mosterd
Peper en zout
Notenolie
Bieslook
100 g pompoenstaafjes
10 g gedroogde prei
Voorbereiding
Pannenkoekenbeslag: Meng het bloem goed met de eieren in een kom, voeg de melk toe en meng. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de gebruinde boter bij het beslag, roer goed en laat 2 tot 3 uur rusten in de koelkast.
De pannenkoeken bakken : Vet een koekenpan met antiaanbaklaag in met de vooraf opgewarmde, gesmolten boter. Giet een pollepel beslag in de pan. Verspreid het beslag over heel de pan om een pannenkoek van gelijkmatige dikte te verkrijgen.
Laat aan één kant kleuren. Draai de pannenkoek om, laat even bakken en leg op een rooster om af te koelen.
Leg de pannenkoeken op een bord met telkens een vel bakpapier ertussen.
Herhaal deze operatie tot het beslag op is.
Bereiding van de prei : Was en kuis de prei en snijd hem heel regelmatig in de lengte. Stoof hem in de boter en kruid met peper en zout. Neem van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.
Bereid de Vacherin Fribourgeois AOP voor, door de korst te verwijderen en hem in kleine, regelmatige blokjes te snijden.
Meng vervolgens de kaas met de goed afgekoelde fijngesneden prei.
Montage van de millefeuille : Leg in een roestvrijstalen vierkante vorm (of een vorm naar wens) afwisselend een laag pannenkoek, een laag prei en Vacherin Fribourgeois AOP en herhaal tot de vorm gevuld is. Eindig altijd met een laagje pannenkoek. Laat 30 tot 45 minuten rusten in de koelkast. Deze millefeuille kan prima de avond ervoor worden gemaakt. Hij kan perfect worden bewaard in de koelkast.
Haal uit de vorm en snijd regelmatige plakken. Leg ze op een beboterde bakplaat met antiaanbaklaag. Verwarm de oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten.
Snijd de gekookte rode biet in regelmatige blokjes. Voeg de gehakte sjalotten toe.
Breng alles op smaak met een vinaigrette van champagne-azijn, zonnebloemolie, mosterd, peper en zout. Parfumeer ten slotte net voor het serveren met een heel goede notenolie en bieslook.
Dresseren : Versier het bord met vinaigrette, biet en de julienne van pompoen. Leg de millefeuille met Vacherin Fribourgeois AOP warm op het bord.