Millefeuilles van Emmentaler AOP en huisgemaakte tapenades

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 12 minimillefeuilles

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 120 g Emmentaler AOP
  • 125 g kruimeldeeg
  • 12 mooie basilicumblaadjes

Tapenade van olijven

  • 15 grote groene olijven
  • 1 el gespoelde en uitgelekte kappertjes
  • 1 kl vers citroensap
  • 2 kl olijfolie

Tapenade van tomaten

  • 200 g zongedroogde tomaten op olie
  • 1 grote knoflookteen
  • 2 el amandelen
  • 1 el gespoelde en uitgelekte kappertjes
  • 1 kl vers citroensap
  • 2 kl olijfolie

Voorbereiding

  1. Rol het kruimeldeeg uit en snijd er cirkels uit met een uitsteekvorm.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
  3. Bak de deegcirkels in de oven gedurende 15 minuten tot ze goudgeel zijn. Leg ze op een rooster om af te koelen.
  4. Snijd de Emmentaler AOP met de mandoline en snijd met een uitsteekvorm (zelfde diameter als het kruimeldeeg) cirkels uit de verkregen kaasplakken.
  5. Bereid de tapenades.
  6. Dresseer achtereenvolgens op elke cirkel kruimeldeeg: een plakje Emmentaler AOP, een laagje olijventapenade, een plakje Emmentaler AOP en een laagje tapenade van zongedroogde tomaten.
  7. Herhaal deze operatie twee of drie keer.

Tapenade van olijven

  1. Ontpit de olijven en snijd ze met een mes fijn. Plet ze met een vijzel tot een homogene pasta, samen met de kappertjes, het citroensap en de olijfolie.

Tapenade van tomaten

  1. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en plet ze met een vijzel tot een homogene pasta, samen met de knoflook, de vooraf geroosterde amandelen, de kappertjes, het citroensap en de olijfolie.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept