Velouté van geroosterde pompoen, minispiesjes van Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 Hokkaido-pompoen (ongeveer 1,2 kg)
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl chilipoeder
  • 1,5 l groentebouillon
  • Zout, peper

Afwerking

  • Appenzeller® Extra-pittig, in dunne reepjes
  • Blaadjes platte peterselie

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verwijder het kapje van de pompoen. Snij de pompoen in vieren. Verwijder de zaadjes. Snij een gedeelte van een kwartje pompoen in heel dunne reepjes. Zet de reepjes apart. Meng in een kom de resterende pompoenkwartjes met olijfolie, chilipoeder en zout. Rooster ze15 minuten in de oven. Zet apart. Laat daarna de chips van de pompoenreepjes gedurende 5 minuten in de oven drogen.
  2. Pureer de pompoenkwartjes samen met de groentebouillon. Giet de soep in de pot. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Breng zo nodig verder op smaak.

Afwerking

  1. Rijg de reepjes Appenzeller® met de pompoenchips op houten stokjes. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Bestrooi met peterselie. Serveer er een minispiesje bij.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept