Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Velouté van geroosterde pompoen, minispiesjes van Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 Hokkaido-pompoen (ongeveer 1,2 kg)
1 el olijfolie
½ tl chilipoeder
1,5 l groentebouillon
Zout, peper
Afwerking
Appenzeller® Extra-pittig, in dunne reepjes
Blaadjes platte peterselie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verwijder het kapje van de pompoen. Snij de pompoen in vieren. Verwijder de zaadjes. Snij een gedeelte van een kwartje pompoen in heel dunne reepjes. Zet de reepjes apart. Meng in een kom de resterende pompoenkwartjes met olijfolie, chilipoeder en zout. Rooster ze15 minuten in de oven. Zet apart. Laat daarna de chips van de pompoenreepjes gedurende 5 minuten in de oven drogen.
Pureer de pompoenkwartjes samen met de groentebouillon. Giet de soep in de pot. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Breng zo nodig verder op smaak.
Afwerking
Rijg de reepjes Appenzeller® met de pompoenchips op houten stokjes. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Bestrooi met peterselie. Serveer er een minispiesje bij.