Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Gegratineerde wintergroenten met Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
30
min.
Delen
Gemakkelijk
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bechamelsaus
2 el boter
2 el maïszetmeel
4 dl halfvolle melk
50 g Gruyère AOP, geraspt
1 mespuntje nootmuskaat
1 bloemkool, in roosjes gesneden
2 wortelen, geschild, in schuine schijfjes gesneden
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 preistengels, in schuine schijfjes gesneden
1 el boter
75 g Gruyère AOP, in blokjes gesneden
2 el paneermeel
1 kl tijm
Zout, peper
Garnituur
2 el bieslook, geciseleerd
Voorbereiding
Bechamelsaus
Smelt de boter in een steelpan en voeg het maïszetmeel toe. Roer om de boter en het maïszetmeel goed te mengen. Laat 1 à 2 minuten bakken. Giet al roerend de melk en geraspte Gruyère AOP erbij. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Haal van het vuur zodra je de gewenste dikte hebt. Zet opzij.
Verwarm de ovengrill voor. Stoom de wortelen en bloemkool gedurende 3 minuten. Zet opzij. Fruit de ui en prei in een pan met olijfolie totdat ze transparant zijn. Voeg de wortelen en bloemkool toe en verhit ze even. Beboter een ovenschotel. Bedek de bodem van de schotel met bechamelsaus. Verdeel de groenten over de saus. Leg blokjes Gruyère AOP tussen de groenten. Bestrooi met paneermeel en tijm.
Garnituur
Gratineer 7 minuten in de oven. Versier met bieslook.