Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Bladerdeeg-prei-kussens met Vacherin Fribourgeois gegratineerd
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
55
min.
Delen
Delen
Cook/bake time55 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bakpapier
Ca. 250 g boterbladerdeeg, eigeel om te bestrijken
Preigroente:
400 g prei, schoongemaakt
1 snufje currypoeder
Boter voor het fruiten
2 tl meel
2 dl groentebouillon
100 g halfvolle zure room
Zout
Peper uit de molen
2 plakken Vacherin Fribourgeois, 2-3 mm dik, in 8 stukken gesneden
Paprikapoeder
Voorbereiding
Deeg 2-3 mm dik uitrollen. In 8 rechthoeken van ca. 10x12 cm snijden. Op een bakplaat met bakpapier leggen Met eigeel bestrijken. Met een vork golvende lijnen trekken. In het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 10 minuten gratineren. Laten afkoelen.
Voor de preigroente prei in ringen snijden. Met curry in de boter fruiten. Meel erdoor roeren. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. 10 minuten laten sudderen. Halfvolle zure room erdoor scheppen, kruiden.
De bladerdeegkussens met een scherp mes horizontaal delen, de onderste helften op voorverwarmde borden zetten. 2-3 el preigroente op de helften scheppen. Vacherin erover leggen en onder de ovengrill laten smelten.
De preikussens met paprika bestrooien. De bladerdeegdeksels er half opleggen en de overige preigroente erbij serveren.