Pittige cole slaw

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
45 min.
Cook/bake time 45 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Pittige saus

  • 125 g roeryoghurt
  • 1 el van elk : mayonaise, Dijon mosterd, rijstazijn
  • 2 el chilisaus
  • 150 g witte kool, in fijne reepjes
  • Sap van 1 citroen
  • 1 snuifje suiker
  • 2 wortels, geraspt
  • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 Thaise chili, van zaadjes ontdaan en fijngesneden
  • Zout, peper

Afwerking

  • Dunne reepjes Gruyère Classic AOP

Voorbereiding

Pittige saus

  1. Meng in een kom de yoghurt, de mayonaise, de Dijon mosterd, de rijstazijn, de chilisaus en zout. Koel bewaren.
  1. Meng in een andere kom de witte kool met het citroensap en de suiker. Hou apart gedurende 30 minuten.
  2. Voeg daarna de wortelen, de rode ui, de lente-uitjes, het chilipepertje, zout en peper toe. Meng goed. Verdeel over kommen. Werk af met reepjes Gruyère AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept