Geroosterd boerenbrood met Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 80 g Tête de Moine AOP
  • 10 g gember
  • 1/2 vanillestokje
  • 50 ml witte wijn, 50 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 peer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 4 slablaadjes (bv. Romeinse sla)
  • 8 sneetjes rosbief (ong. 200 g)

Voorbereiding

  1. Schil de gember en snijd deze in dunne plakjes. Snijd het vanillestokje open in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de witte wijn aan de kook met 50 ml water, suiker, gember, het merg en vanillestokje en laat ongeveer 10 minuten inkoken totdat er een siroop gevormd wordt. Schil de peer, snijd ze in kwartjes en verwijder het klokhuis alvorens ze in dunne schijfjes te snijden. Voeg ze aan de siroop toe en laat ongeveer 5 minuten koken. Laat afkoelen.
  2. Verhit de olie in een grote pan, bak de sneetjes brood aan beide kanten en laat ze afkoelen op keukenpapier. Was de slablaadjes met koud water, laat ze goed uitlekken en scheur ze zo nodig in kleinere stukjes.
  3. Garneer elk sneetje brood met een blaadje sla en 2 sneetjes rosbief. Schik hierop de schijfjes peer met een beetje gembersiroop. Maak roosjes Tête de Moine AOP met een girolle (kaaskruller) en leg ze op de sneetjes brood.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept