Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Zandkoekjes met Le Gruyère AOP Classic en rozemarijn
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
85
min.
Delen
Delen
Cook/bake time25 min.
Ingrediënten
Voor ongeveer 20 koekjes
150 g bloem
150 g boter, op kamertemperatuur
1 ei, losgeklopt
¼ tl piri piri (pilipili) in vlokken
1 mespunt cayennepeper
1 tl thijm en rozemarijn
150 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
(zout, )peper
Voorbereiding
Verwerk in de keukenmachine de bloem, de boter, het ei, de piri piri (pilipili) in vlokken, de cayenneper, de tijm, de rozemarijn, (zout en) peper tot een glad deeg.
Voeg de Gruyère AOP toe en mix opnieuw.
Breng het deeg over naar een werkblad en vorm het tot een bol.
Zet koel gedurende 1 uur.
Verwarm de oven voor tot 170 °C.
Plaats het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol uit tot een dikte van 5 mm. Maak met een uitsteekvorm ronde koekjes van 3 à 4 cm. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak gedurende 15 minuten in het midden van de oven. Laat op een bakrek afkoelen.