Emmentaler AOP-spiesjes met zwarte olijvensaus

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 24 fijne kalfsschnitzels van het spierstuk à 10-15 g
  • 24 fijne plakken jonge Emmentaler AOP à 5 g
  • 12 kleine uien, gepeld en gekookt
  • 12 courgettestukjes
  • Zout, peper
  • Braadboter

Saus:

  • 2 el boter
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 50 g zwarte olijven, ontpit, in vier gesneden
  • 1 dl rode wijn
  • Blaadjes van 1 takje oregano, gehakt
  • 20-30 g boter, koud, in stukjes gesneden
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Schnitzels even kloppen, de Emmentaler AOP plakken erop leggen, met peper bestrooien en oprollen. Samen met de uien en de courgette afwisselend op de spiesen steken en koel wegzetten.
  2. Voor de saus uien en twee derde van de olijven in de boter fruiten. Met rode wijn blussen, even laten koken en dan fijn mixen. Oregano en resterende olijven toevoegen, boterstukjes een voor een erdoor zwenken, op smaak brengen.
  3. Het geheel met zout en peper op smaak brengen. Rondom in de braadboter braden.
  4. De spiesjes op voorverwarmde borden schikken en met de saus serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept