Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Emmentaler AOP-spiesjes met zwarte olijvensaus
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
24 fijne kalfsschnitzels van het spierstuk à 10-15 g
24 fijne plakken jonge Emmentaler AOP à 5 g
12 kleine uien, gepeld en gekookt
12 courgettestukjes
Zout, peper
Braadboter
Saus:
2 el boter
1 kleine ui, gehakt
50 g zwarte olijven, ontpit, in vier gesneden
1 dl rode wijn
Blaadjes van 1 takje oregano, gehakt
20-30 g boter, koud, in stukjes gesneden
Zout, peper
Voorbereiding
Schnitzels even kloppen, de Emmentaler AOP plakken erop leggen, met peper bestrooien en oprollen. Samen met de uien en de courgette afwisselend op de spiesen steken en koel wegzetten.
Voor de saus uien en twee derde van de olijven in de boter fruiten. Met rode wijn blussen, even laten koken en dan fijn mixen. Oregano en resterende olijven toevoegen, boterstukjes een voor een erdoor zwenken, op smaak brengen.
Het geheel met zout en peper op smaak brengen. Rondom in de braadboter braden.
De spiesjes op voorverwarmde borden schikken en met de saus serveren.