Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Lauwwarme koolsalade met Vacherin Mont-d'Or AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 el suiker
2 el boter
400 g wittekool, in reepjes gesneden
1 rode ui, in dunne reepjes gesneden
1 knoflookteentje, geperst
1 tl komijnzaad
4 jeneverbessen, gestampt
0,5 dl appelwijn of alcoholvrije appelwijn
2 el appelazijn
3-4 el raapolie
1 el bieslook, fijn gesneden
Zout
Peper
400 g Vacherin Mont-d'Or AOP (kamertemperatuur)
Koolbladeren en bieslook voor de garnering
Voorbereiding
Suiker karamelliseren. Pan van het vuur nemen. Boter toevoegen, smelten. Kool, uien, knoflook en kruiden toevoegen, roerbakken. Met appelwijn blussen, 10-15 minuten open laten sudderen, iets laten afkoelen.
Azijn, olie en bieslook toevoegen, kruiden.
Nog lauwwarme salade in koolbladeren scheppen, Vacherin Mont-d'Or AOP lepelgewijs erbij serveren.