Lauwwarme koolsalade met Vacherin Mont-d'Or AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 el suiker
  • 2 el boter
  • 400 g wittekool, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne reepjes gesneden
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 1 tl komijnzaad
  • 4 jeneverbessen, gestampt
  • 0,5 dl appelwijn of alcoholvrije appelwijn
  • 2 el appelazijn
  • 3-4 el raapolie
  • 1 el bieslook, fijn gesneden
  • Zout
  • Peper
  • 400 g Vacherin Mont-d'Or AOP (kamertemperatuur)
  • Koolbladeren en bieslook voor de garnering

Voorbereiding

  1. Suiker karamelliseren. Pan van het vuur nemen. Boter toevoegen, smelten. Kool, uien, knoflook en kruiden toevoegen, roerbakken. Met appelwijn blussen, 10-15 minuten open laten sudderen, iets laten afkoelen.
  2. Azijn, olie en bieslook toevoegen, kruiden.
  3. Nog lauwwarme salade in koolbladeren scheppen, Vacherin Mont-d'Or AOP lepelgewijs erbij serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept