Maïspannenkoeken met ham, avocado en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
15 min.
Cook/bake time 15 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g Gruyère AOP
  • 4 maïspannenkoeken
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • 1 avocado
  • 20 g boter

Voorbereiding

  1. Schil de avocado en snijd deze evenals de ham in reepjes. Snijd ook de Gruyère AOP in fijne plakjes met een dunschiller.
  2. Smelt een beetje boter in een pan ter grootte van de maïspannenkoeken. Leg een pannenkoek in de gesmolten boter en zet het vuur lager.
  3. Schik een vierde van de ingrediënten op de helft van de pannenkoek en vouw de andere helft hierover.
  4. Druk lichtjes op de pannenkoek met een spatel. Draai de pannenkoek voorzichtig om en laat nog 2 à 3 min. bakken, zodat de kaas kan smelten. Herhaal dit voor elke pannenkoek.
  5. Snijd de pannenkoeken in vieren en serveer ze met een groene salade.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept