Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Zwitserse herdersoep
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
50
min.
Delen
Delen
Cook/bake time50 min.
Ingrediënten
Voor 4 tot 6 personen
1 el olijfolie
1 ui, in dunne plakjes gesneden
2 preien, in ringen gesneden
2 wortelen, in plakjes gesneden
1 groene kool, in sliertjes
2 aardappelen, in blokjes gesneden
750 ml groentebouillon
150 ml melk
1 blik extra grote witte bonen, gespoeld
1 handvol hoorntjespasta
2 handen vol spinazie, fijngehakt
1 dl room
100 g Gruyère d’Alpage AOP, geraspt
nootmuskaat
zout, peper
Voorbereiding
Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de groenten al roerend gedurende 2 tot 3 minuten. Voeg de groentebouillon en de melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en gaar ongeveer 20 minuten verder. Voeg de pasta en bonen toe aan de soep en gaar nog 10 minuten.
Breng zo nodig verder op smaak. Voeg wat nootmuskaat toe en meng goed. Voeg de spinazieblaadjes toe.
Meng de kaas en room in de soepterrine. Voeg de soep toe. Serveer warm.