Aardappelpannetje met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • Zout
  • 3 el hazelnoten
  • 100 g spek in plakjes
  • 1 ½ el bakboter
  • 1 ½ el olijfolie
  • 2 bussels lente-uien
  • Peper
  • ½ bosje marjolein
  • 200 g Emmentaler AOP

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze 6-8 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken en snijd ze in plakken van 3 mm.
  2. Hak de hazelnoten grof en rooster ze enkele minuten in een grote koekenpan, zet opzij. Bak het spek in een droge koekenpan tot het krokant is en zet opzij. Verwarm de boter en olijfolie en bak er de aardappelen in op een hoog vuur gedurende 10 tot 12 minuten. Draai ze af en toe om.
  3. Snijd de knol van de lente-uien in 4 of in 2. Snijd het loof in rondjes van 2 cm. Voeg de beide delen van de ui toe aan de aardappelen en kruid met peper en zout. Stoof 10 minuten op een zacht vuur en roer af en toe.
  4. Haal de blaadjes van de stengels rozemarijn, snijd de Emmentaler AOP in blokjes van 1 cm. Voeg de blokjes kaas, hazelnoten, spek en marjolein toe aan de aardappelen. Warm kort door tot de kaas begint te smelten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept