Krokante koekjes van Gruyère AOP Réserve, erwten en chorizo, muntsaus

0.0 Sterren / 0 Stemmen
35 min.
Cook/bake time 35 min.

Ingrediënten

Voor 6 personen

Saus

  • 50 g geraspte Gruyère AOP Réserve
  • 200 g erwten
  • 80 g room
  • Sap en zeste van citroen
  • ½ bosje munt
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 g water

Koekjes

  • 200 g Gruyère AOP Réserve, geraspt
  • ½ bosje munt, gehakt
  • 2 el bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 eiwitten
  • 1 takje munt
  • Olijfolie
  • 100 g erwten
  • Sap en zeste van citroen
  • 12 plakjes chorizo

Voorbereiding

Saus

  1. Mix de erwten, room, zeste en het sap van de citroen, de munt en peper en zout in een blender tot een puree. Zet opzij.

Koekjes

  1. Doe de Gruyère AOP Réserve, de munt, het bloem, het bakpoeder en peper en zout in een grote kom en meng met de mixer. Voeg de erwtjes en dun gesneden chorizo toe.
  2. Klop de eiwitten tot sneeuw. Voeg ze toe aan de kaasmengeIing.
  3. Bak 2 eetlepels van de kaasmengeling in olijfolie gedurende 2 minuten aan elke kant, om koekjes te vormen.
  4. Serveer met de saus en partjes citroen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept