Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Varkenshaas met Tilsiter-vulling en rode wijn-botersaus
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
1 kg varkenshaas
100 g pikante Tilsiter, in repen gesneden
20 g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
Zout, peper
Braadboter
Saus:
Boter
1 sjalot, gehakt
1 dl rode wijn
30-50 g boter, koud, in stukjes gesneden
Zout, peper
Rozemarijntakjes voor de garnering:
Voorbereiding
Boven in de varkenshaas twee diepe insneden maken, deze met kaas en gedroogde abrikozen vullen en met braadkoord dichtbinden. Het vlees kruiden en in de braadboter scherp aanbraden. In de tot 150 °C voorverwarmde oven 1 uur garen, dan 10 minuten laten staan.
Voor de saus een beetje boter aan het braadvocht toevoegen, daarin de sjalot fruiten, met de rode wijn blussen en iets laten inkoken. Langzaam aan de koude boter erdoor zwenken. Op smaak brengen.
Het vlees snijden en met de rode wijn-botersaus op de voorverwarmde borden schikken. Garneren met rozemarijntakjes.