Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Omelet van Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
80 g geraspte Appenzeller® Doux
50 g spek of ham
250 g aardappelen, in de schil gekookt
1 ui
1 tot 2 teentjes knoflook
400 g groenten, bv. courgettes, paprika’s en prei
2 el boter om te bakken
8 eieren
1 dl melk
Peper, zout, nootmuskaat
Voorbereiding
Snijd het spek of de ham en aardappelen in blokjes. Hak de knoflook en ui. Snijd de groenten in kleine stukjes.
Stoof de aardappelen in een grote koekenpan in een eetlepel boter. Voeg de ui, knoflook en groenten toe en stoof op een gematigd vuur gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg het vlees toe en meng. Voeg zout toe.
Meng de Appenzeller® Zacht, de eieren, melk en kruiden en giet over de groenten. Roer met een spatel zodat de eiermassa vlokken vormt.
Stop met roeren en laat de onderkant gratineren, de bovenkant moet soepel blijven. Serveer meteen.