Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Brochettes met Tête de Moine AOP met vijg en sinaasappel gekaramelliseerd met honing en tijm
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
25
min.
Delen
Delen
Cook/bake time25 min.
Ingrediënten
Voor 6 personen
6 roosjes Tête de Moine AOP
6 flinterdunne plakjes kalfsvlees
3 vijgen
1 geperste sinaasappel
3 el acaciahoning
6 el olijfolie
1 takje tijm
Peper en grof zout naar smaak
Pikante peper (optioneel)
Voorbereiding
Meng de honing, olijfolie en tijm.
Was het fruit. Snijd de vijgen in vieren. Haal de partjes sinaasappel van tussen de vliesjes.
Leg het fruit in de honing-tijmmengeling gedurende 5 minuten en draai het eenmaal om.
Rooster het fruit lichtjes aan alle kanten in een koekenpan op een matig vuur, gedurende 3 minuten, en bestrijk tijdens het bakken met het mengsel. Kruid met peper en zout.
Schik alles op meergranenbrood. Neem eerst een plakje kalfsvlees, vervolgens het gekarameliseerde fruit en om te eindigen een mooi roosje Tête de Moine AOP. Gebruik een prikker zodat alles bij elkaar blijft.
Overgiet met een beetje saus uit de pan en garneer met verse tijm.