Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Minihamburgers van kalfsvlees met Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
25
min.
Delen
Gemakkelijk
Delen
Cook/bake time25 min.
Ingrediënten
Voor 6 minihamburgers
100 g Gruyère AOP
200 g kalfsgehakt
12 cantharellen
6 mooie spinazieblaadjes
3 kerstomaten
6 buns (kleine hamburgerbroodjes)
2 el mosterd à l’ancienne
1/2 el worcestershiresaus
1/2 el olijfolie
2 of 3 basilicumblaadjes
Zout en peper
Voorbereiding
Maak de cantharellen schoon met een borsteltje.
Bak de cantharellen in een hete pan met een scheutje olijfolie. Zet opzij.
Snijd een deel van de Gruyère AOP in kleine blokjes en het andere in dunne vierkante plakjes.
Om het vlees te kruiden: doe het kalfsgehakt in een kom, voeg de worcestershiresaus, een eetlepel mosterd à l’ancienne, de fijngesneden basilicum, de blokjes Gruyère AOP en zout en peper toe. Meng alles.
Maak kleine ronde steaks.
Bak ze op een hoog vuur.
Snijd de buns in tweeën. Beleg de buns in deze volgorde: vlees, kaas, spinazieblaadjes, cantharellen en een halve koffielepel mosterd à l’ancienne.