Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Fondue van eekhoorntjesbrood met Vacherin Fribourgeois AOP en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 g Gruyère AOP
300 g Vacherin Fribourgeois AOP
10 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 tot 2 teentjes knoflook
1 kl boter
1/4 l droge witte wijn
2 el kirsch
Peper en zout
Nootmuskaat, geraspt
1 el zetmeel
1 stokbrood
Voorbereiding
Week het eekhoorntjesbrood gedurende ongeveer 30 minuten in warm water.
Pel en hak de knoflook fijn. Verwijder de korst van de Gruyère AOP en de Vacherin Fribourgeois AOP en rasp grof. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken en bewaar 2 eetlepels van het weekvocht.
Hak het eekhoorntjesbrood fijn.
Laat de boter smelten in een fonduepan op een kookplaat.
Stoof de paddenstoelen met de knoflook. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Voeg geleidelijk aan de kaas toe en laat onder voortdurend roeren smelten. Blijf roeren tot u een homogene bereiding verkrijgt.
Breng de fondue op smaak met de kirsch, het zout, de peper en nootmuskaat.
Meng het zetmeel en het vocht van de paddenstoelen, voeg toe aan de fondue en laat al roerend indikken. Zet de fonduepan op een warmer. Snijd het stokbrood in stukken en serveer het bij de fondue, samen met een gemengde sla.