Fondue van eekhoorntjesbrood met Vacherin Fribourgeois AOP en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g Gruyère AOP
  • 300 g Vacherin Fribourgeois AOP
  • 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • 1 kl boter
  • 1/4 l droge witte wijn
  • 2 el kirsch
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat, geraspt
  • 1 el zetmeel
  • 1 stokbrood

Voorbereiding

  1. Week het eekhoorntjesbrood gedurende ongeveer 30 minuten in warm water.
  2. Pel en hak de knoflook fijn. Verwijder de korst van de Gruyère AOP en de Vacherin Fribourgeois AOP en rasp grof. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken en bewaar 2 eetlepels van het weekvocht.
  3. Hak het eekhoorntjesbrood fijn.
  4. Laat de boter smelten in een fonduepan op een kookplaat.
  5. Stoof de paddenstoelen met de knoflook. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Voeg geleidelijk aan de kaas toe en laat onder voortdurend roeren smelten. Blijf roeren tot u een homogene bereiding verkrijgt.
  6. Breng de fondue op smaak met de kirsch, het zout, de peper en nootmuskaat.
  7. Meng het zetmeel en het vocht van de paddenstoelen, voeg toe aan de fondue en laat al roerend indikken. Zet de fonduepan op een warmer. Snijd het stokbrood in stukken en serveer het bij de fondue, samen met een gemengde sla.
Bon
Appétit