Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kip Saltimbocca met prosciutto en Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
31
min.
Delen
Delen
Cook/bake time31 min.
Ingrediënten
8 saltimbocca
2 kipfilets, overlangs in 4 gesneden
1 + 1 el olijfolie
4 plakjes Appenzeller®, overlangs in 2
8 salieblaadjes
4 plakjes rauwe ham, overlangs in 2
Zout, peper
Voorbereiding
Smeer de kip in met 1 el olijfolie en zout. Rijg de 8 kiprepen op spiesjes. Bak 6 à 8 minuten op de grill van de barbecue.
Leg op elk kipreepje een plakje Appenzeller® en een blaadje salie. Wikkel ze in de rauwe ham. Breng op smaak met peper. Nu heb je 8 saltimbocca.
Bekleed de grill van de barbecue met aluminiumfolie. Leg de spiesjes op de grill. Bestrijk met de resterende olijfolie. Gaar de spiesjes in 5 à 7 minuten onder gesloten deksel.