Boterhammen met Tilsit op Thurgause wijze

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • ½ el boter
  • 1 bosje lente-uien, fijngehakt, houd het fijngehakte loof opzij
  • 200 g prei, in stukken van ong. 6 cm
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 1 grote appel, in fijne partjes
  • 200 g geraspte rode Tilsiter
  • 75 g witte bloem
  • 1 ½ dl melk
  • 1 eidooier
  • Een beetje paprikapoeder
  • 2 snuifjes zout
  • Een beetje peper
  • 8 kleine sneetjes bruinbrood

Voorbereiding

  1. Laat de boter smelten in een koekenpan. Stoof de ui, prei en knoflook gedurende ongeveer 3 minuten. Voeg de appel toe en laat nog 3 minuten stoven. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Meng de Tilsiter met de bloem. Voeg de melk, eidooier en het mengsel op basis van prei toe en kruid bij. Zet het mengsel opzij op een koele plek, met het deksel op de pan, gedurende ongeveer 1 uur.
  3. Leg de sneden brood op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster in een voorverwarmde oven op 220˚ C. Haal de plaat eruit. Verdeel het mengsel op basis van kaas erover en laat nog eens
  4. 10 tot 15 minuten bakken. Bestrooi met het opzijgelegde groen van de lente-uien.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept