Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Boterhammen met Tilsit op Thurgause wijze
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 8 stuks
½ el boter
1 bosje lente-uien, fijngehakt, houd het fijngehakte loof opzij
200 g prei, in stukken van ong. 6 cm
1 knoflookteen, fijngehakt
1 grote appel, in fijne partjes
200 g geraspte rode Tilsiter
75 g witte bloem
1 ½ dl melk
1 eidooier
Een beetje paprikapoeder
2 snuifjes zout
Een beetje peper
8 kleine sneetjes bruinbrood
Voorbereiding
Laat de boter smelten in een koekenpan. Stoof de ui, prei en knoflook gedurende ongeveer 3 minuten. Voeg de appel toe en laat nog 3 minuten stoven. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Meng de Tilsiter met de bloem. Voeg de melk, eidooier en het mengsel op basis van prei toe en kruid bij. Zet het mengsel opzij op een koele plek, met het deksel op de pan, gedurende ongeveer 1 uur.
Leg de sneden brood op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster in een voorverwarmde oven op 220˚ C. Haal de plaat eruit. Verdeel het mengsel op basis van kaas erover en laat nog eens
10 tot 15 minuten bakken. Bestrooi met het opzijgelegde groen van de lente-uien.