Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kaassnoepjes
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
45
min.
Delen
Delen
Cook/bake time45 min.
Ingrediënten
Voor ca. 24 stuks
bakpapier voor de bakplaat
1 uitgerolde rechthoek van 340 g bladerdeeg
Vulling:
150 g Emmentaler AOP, in kleine blokjes gesneden
1 Gschwelti (aardappel, in de schil gekookt), in kleine blokjes gesneden
1 ui, geraspt
1 el mierikswortel, vers geraspt
1 bosje bieslook, fijn gesneden
3 el halfvolle room
Zout, peper
Garnituur:
een beetje eiwit, geklopt
1 eidooier, opgeklopt met 1 EL halfvolle room, voor het bestrijken
event. bieslook voor de garnering
kumquats, in plakjes gesneden, en kruidnagels
Voorbereiding
Voor de vulling alle ingrediënten goed mengen en het geheel op smaak brengen.
Het deeg plat neerleggen en met het deegwieltje 24 rechthoeken uitsnijden. Op elke rechthoek in het midden 1-2 tl vulling scheppen. Deegranden met eiwit bestrijken, oprollen, uiteinden net als bij snoepjes draaien en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen. 15 minuten koel wegzetten.
In het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven 10-15 minuten bakken. Naar smaak garneren met bieslook en kumquats. Heet of lauwwarm serveren.