Kaassnoepjes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
45 min.
Cook/bake time 45 min.

Ingrediënten

Voor ca. 24 stuks

  • bakpapier voor de bakplaat
  • 1 uitgerolde rechthoek van 340 g bladerdeeg

Vulling:

  • 150 g Emmentaler AOP, in kleine blokjes gesneden
  • 1 Gschwelti (aardappel, in de schil gekookt), in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, geraspt
  • 1 el mierikswortel, vers geraspt
  • 1 bosje bieslook, fijn gesneden
  • 3 el halfvolle room
  • Zout, peper

Garnituur:

  • een beetje eiwit, geklopt
  • 1 eidooier, opgeklopt met 1 EL halfvolle room, voor het bestrijken
  • event. bieslook voor de garnering
  • kumquats, in plakjes gesneden, en kruidnagels

Voorbereiding

  1. Voor de vulling alle ingrediënten goed mengen en het geheel op smaak brengen.
  2. Het deeg plat neerleggen en met het deegwieltje 24 rechthoeken uitsnijden. Op elke rechthoek in het midden 1-2 tl vulling scheppen. Deegranden met eiwit bestrijken, oprollen, uiteinden net als bij snoepjes draaien en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen. 15 minuten koel wegzetten.
  3. In het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven 10-15 minuten bakken. Naar smaak garneren met bieslook en kumquats. Heet of lauwwarm serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept