Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Jachtschotel met bloemkool en Emmentaler AOP Classic
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
40
min.
Delen
Delen
Cook/bake time40 min.
Ingrediënten
4 personen
Bechamelsaus met Emmentaler AOP Classic
6 el boter
6 el bloem of maïszetmeel
3 dl melk
1 snufje nootmuskaat
50 g Emmentaler AOP Classic,
gerasp
1 + 1 + 2 el olijfolie
400 g aardappelpuree
2 uien, in partjes
350 g kipgehakt
25 g + 75 Emmentaler AOP Classic, geraspt
1 bloemkool, in roosjes gesneden
7 el (100 g) paneermeel
2 el olijfolie
zout, peper
Voorbereiding
Bechamelsaus met Emmentaler AOP Classic
Smelt de boter in een pan. Voeg langzaam – onder voortdurend roeren – de bloem toe en laat bakken tot hij lichtjes kleurt. Let goed op dat de bloem niet verbrandt. Verwarm de melk. Giet de melk langzaam, onder voortdurend roeren, tot de saus begint te binden. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de Emmentaler AOP toe en roer tot de kaas
gesmolten is. Zet apart.
Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie. Zet apart. Braad het gehakt aan. Zet apart. Stoom de bloemkool gedurende 8 minuten. Zet apart. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Vet een ovenschaal met wat olijfolie in. Schik de ingrediënten in opeenvolgende lagen: uien, aardappelpuree en gehakt. Bestrooi met 25 g Emmentaler AOP. Eindig met een laagje bloemkool. Spatel er de bechamelsaus over. Meng in een kommetje het paneermeel met de resterende Emmentaler AOP. Verdeel dit mengsel over het oppervlak. Gratineer in de oven gedurende 15 minuten.