Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Balletjes van Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
22
min.
Delen
Delen
Cook/bake time32 min.
Ingrediënten
Voor 12 balletjes
Gemakkelijk
4 eiwitten
200 g Appenzeller®, geraspt
4 el platte peterselie, fijngehakt en goed gedroogd
¼ el piripiri/pilipili in vlokken
100 g paneermeel
1 dl olijfolie
Zout, versgemalen peper
Voorbereiding
Klop de eiwitten stijf. Zet apart. Meng de Appenzeller® met de peterselie en de piripiri/pilipili. Voeg zout en peper toe. Zet apart. Schep met een spatel de eiwitten door het kaasmengsel. Vorm balletjes met een eetlepel. Rol de kaasballetjes door het paneermeel. Zet apart.
Verwarm de olie in een diepe pan. Frituur de balletjes ongeveer 2 minuten.