Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Pannetje knöpfli met pompoen
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
450 g Hokkaido-pompoen
300 g speltbloem
3 eieren
1 kl zout
1 kleine ui
Preiwit van 1 stengel
1 el olie
1 dl cider
1,5 dl bouillon
350 g ontdooide kastanjes uit de diepvries
Een beetje rozemarijn
Peper
125 g milde Emmentaler AOP
Voorbereiding
Snijd de pompoen in blokjes, stoom 20 minuten, mix tot een puree en laat afkoelen. Meng de bloem, eieren, zout en pompoenpuree in een kom, klop tot een glad deeg en laat 30 minuten rusten.
Hak de ui fijn, snijd de prei in rondjes en fruit samen in de warme olie. Bevochtig met de cider. Voeg de bouillon en kastanjes toe, laat 10 minuten sudderen, kruid met rozemarijn, peper en zout.
Snijd de Emmentaler AOP in blokjes. Breng in een grote kookpan ruim gezouten water aan de kook en doe de pasta er, portie per portie, in met behulp van een knöpfli-rasp. Haal de knöpfli uit het water met een schuimspaan, zodra ze boven drijven. Voeg ze toe aan de bereiding met kastanjes, warm kort door en voeg de kaasblokjes toe.