Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Gevulde aubergine met Tomme Vaudoise
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
40
min.
Delen
Delen
Cook/bake time40 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
3 aubergines, overlangs in 2
2 el olijfolie
2 Tomme Vaudoise, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el zongedroogde tomaten, fijngehakt
2 el basilicum, fijngehakt
zout, peper
Garnituur:
blaadjes basilicum
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk het vruchtvlees van de aubergines met olijfolie. Leg de aubergines op een bakplaat.
Bak 15 tot 20 minuten tot het vruchtvlees loskomt van de schil. Verwijder met behulp van een theelepel het vruchtvlees van de schil. Bewaar de schil van 4 halve aubergines. Meng in een kom het vruchtvlees met zout, peper, de Tomme Vaudoise, het knoflook, de zongedroogde tomaten en het basilicum. Vul de 4 lege aubergineschillen met dit mengsel.
Bak in de oven gedurende 5 minuten. Bestrooi met peper. Garneer met blaadjes basilicum.
Tip : Controleer de gaarheid van de aubergine door af en toe met een vork in het vruchtvlees te prikken. De aubergines zijn gaar wanneer het vruchtvlees geen weerstand meer biedt.