Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Flensjes met prei, bacon en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
50
min.
Delen
Delen
Cook/bake time50 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Flensjes
125 g tarwebloem
125 g boekweitmeel
2,5 dl melk
3 eieren
3,5 dl water
Vulling
1 tl olijfolie
100 g bacon, fijngehakt
200 g varkens- en rundergehakt/half-om-halfgehakt
3 preien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
125 g Gruyère AOP, geraspt
2,5 dl room
Zout, peper
Voorbereiding
Flensjes
Meng de beide bloemsoorten en een snuifje zout in een kom. Voeg de melk, de eieren en indien nodig wat water toe om een glad beslag te verkrijgen. Zet 30 minuten apart.
Vulling
Sauteer de bacon in de olijfolie in een bakpan. Zet apart. Bruin vervolgens het gehakt per kleine porties. Zet apart. Fruit de prei en het knoflook. Meng de bacon, het gehakt en de prei in de pan. Gaar nog 15 minuten. Voeg peper toe. Haal de pan van het vuur en voeg 50 gram Gruyère AOP en de room toe. Zet apart.
Verwarm de grill van de oven. Bak de flensjes 1 minuut aan elke kant in een koekenpan met antikleeflaag/antiaanbaklaag. Zet ze warm. Vouw de flensjes in vieren om een ‘puntzak’ te vormen. Vul deze puntzakjes met de vulling. Bestrooi met de resterende Gruyère AOP. Gratineer onder de grill van de oven.