Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Ovenschoteltjes met sint-jakobsnoten en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
100 g Gruyère AOP Réserve
8 sint-jakobsnoten
3 preiwitten
90 g boter
25 cl room
Curry, zout, peper
Voorbereiding
Was de preiwitten en snijd ze in schijfjes. Smelt 60 g boter in een sauteuse en laat 5 min. slinken op een middelhoog vuur. Kruid met zout en peper en laat 20 min. tot moes koken. Verwarm de oven voor op 180°C.
Kruid de sint-jakobsnoten met zout en peper. Smelt de rest van de boter in een pan en braad de sint-jakobsnoten 1 min. aan elke kant aan op een hoog vuur.
Verdeel de preifondue over 4 individuele ovenschoteltjes en nappeer met room. Leg 2 sint-jakobsnoten in elk schoteltje. Zet 3 min. in de oven. Snijd de Gruyère AOP in dunne plakjes.
Haal uit de oven en leg de plakjes Gruyère AOP op de ovenschoteltjes. Bestrooi ze met een snuifje curry of paprika.