Ovenschoteltjes met sint-jakobsnoten en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g Gruyère AOP Réserve
  • 8 sint-jakobsnoten
  • 3 preiwitten
  • 90 g boter
  • 25 cl room
  • Curry, zout, peper

Voorbereiding

  1. Was de preiwitten en snijd ze in schijfjes. Smelt 60 g boter in een sauteuse en laat 5 min. slinken op een middelhoog vuur. Kruid met zout en peper en laat 20 min. tot moes koken. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kruid de sint-jakobsnoten met zout en peper. Smelt de rest van de boter in een pan en braad de sint-jakobsnoten 1 min. aan elke kant aan op een hoog vuur.
  3. Verdeel de preifondue over 4 individuele ovenschoteltjes en nappeer met room. Leg 2 sint-jakobsnoten in elk schoteltje. Zet 3 min. in de oven. Snijd de Gruyère AOP in dunne plakjes.
  4. Haal uit de oven en leg de plakjes Gruyère AOP op de ovenschoteltjes. Bestrooi ze met een snuifje curry of paprika.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept