Tabouleh van bloemkool en roosjes Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
15 min.
Cook/bake time 15 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 roosjes (120 g) Tête de Moine AOP
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 50 g rozijnen
  • 1 bloemkool
  • 1 kl vers geraspte gember
  • Fleur de sel en peper uit de molen
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gepelde en fijngehakte sjalot

Voorbereiding

  1. Laat de gedroogde vruchten wellen in een kom warm water gedurende 5 minuten.
  2. Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Mix grof in een mixerkom tot de consistentie van couscouskorreltjes. Doe in een kom.
  3. Giet de gedroogde vruchten af en snijd de abrikozen in blokjes. Voeg ze toe aan de bloemkool met de peterselie en sjalot. Pers de citrusvruchten en emulgeer het sap met de olijfolie en gember in een kom. Kruid met peper en zout. Giet de saus over de tabouleh van bloemkool en meng voorzichtig.
  4. Serveer goed gekoeld en leg de roosjes Tête de Moine AOP mooi boven op de tabouleh.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept