Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Pistou van basilicum op basis van Gruyère d’Alpage AOP geserveerd met linguine. Spinazie, gekonfijte tomaten en walnoten
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 6 personen
Pistou
150 g Gruyère d’Alpage AOP, geraspt
1 bosje basilicum
50 g boter
240 ml olijfolie
6 knoflookteentjes
1 kl grof zout
Pasta
400 g linguine
5 liter gezouten water voor het koken van de pasta
2 el extra vierge olijfolie
250 ml (1 kop) grof gehakte spinazie
Zout en peper van de molen
20-25 gekonfijte tomaten
125 g gehakte walnoten
Voorbereiding
Mix de basilicum, knoflook, zout, boter en Gruyère AOP in een kom. Voeg de olijfolie toe. Mix tot een homogene bereiding. Zet opzij.
Verwarm de oven/grill voor op 200°C. Bak de kerstomaten 15 minuten met een beetje olijfolie, zout en peper.
Kook de pasta al dente. Verhit olie in een grote pan. Doe de spinazie erin en kruid. Laat 3 à 4 minuten bakken. Voeg de pasta, pistou van basilicum en Gruyère d’Alpage AOP toe. Laat nog 1 minuut bakken.
Serveer met de geraspte Gruyère d’Alpage AOP, tomaten en gehakte walnoten.