Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Pancakes met Emmentaler AOP, abrikozen en citroentijm
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
25
min.
Delen
Delen
Cook/bake time25 min.
Ingrediënten
Voor 16 pancakes
100 g Emmentaler AOP, geraspt
4 eieren
28 cl melk
300 g bloem
1/2 zakje bakpoeder
Verse citroentijm
1 snuifje zout
8 abrikozen
20 g boter
4 el honing
Verse citroentijm
Voorbereiding
Meng de eigelen met de melk, voeg de bloem en gist toe en meng tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf. Roer ze onder het beslag en laat een 1/2 uur rusten.
Verhit de boter en honing in een pan op een middelhoog vuur. Voeg de tijm en gehalveerde abrikozen toe. Laat 3 min. bakken.
Doe een opscheplepel beslag in een pan met boter en doe er een beetje geraspte Emmentaler AOP bij. Zodra er kleine belletjes aan het oppervlak verschijnen, draai je de pancake om en laat je deze nog 30 seconden bakken.
Serveer de pancakes met de abrikozen, ahornsiroop en verse tijm.