Kaasbergjes (gipfeli)

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor ca. 20 stuks

Kwark-bladerdeeg:

  • 150 g meel (wit)
  • 1/2 TL zout
  • 80 g boter, koud, in stukken gesneden
  • 100 g roomkwark

Vulling:

  • 50 g roomkwark
  • 100 g pikante Gruyère, geraspt
  • 1 eigeel
  • zout, peper
  • 1 eigeel en 1 eiwit, gescheiden, voor het bestrijken

Voorbereiding

Kwark-bladerdeeg:

  1. 1. Voor het deeg meel, zout en boter in een kom met de handen tot een kruimelige massa wrijven. Roomkwark toevoegen en met een lepel of de deegschraper tot een deeg samenvoegen. Niet kneden. Koud wegzetten.
  2. 2. Het deeg op het koele werkblad tot een 20 x 40 cm grote rechthoek uitrollen, tweemaal vouwen en nogmaals koud wegzetten. Uit de koelkast nemen, weer uitrollen en opnieuw tweemaal vouwen. Opnieuw koud wegzetten.
  3. 3. Voor de vulling alle ingrediënten mengen en het geheel op smaak brengen.
  4. 4. Voor de bergjes het deeg 2 mm dik uitrollen en twee rechthoeken van 10 x 50 cm hoogte en 8 cm basislijn snijden. Snijkanten op elkaar leggen en koud wegzetten. Op elke driehoek een lepel vulling aanbrengen, de randen met eiwit bestrijken , vanaf de basislijn naar de punt toe oprollen, aandrukken en met het eigeel bestrijken.
  5. 5. De bergjes op een bakplaat leggen en 10-15 minuten in het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven goudbruin bakken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept