Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Broodsneetjes op z’n Italiaans met Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Gemakkelijk
4 sneetjes boerenbrood
1 knoflookteentje, in 2 gesneden
4 plakjes Appenzeller®
4 sneetjes rauwe ham
Zout, peper
Tomatensaus
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 blik (400 g) gepelde tomaten
1 koffielepel oregano
1 handvol verse basilicum
Garnituur
Basilicumblaadjes
Voorbereiding
Tomatensaus: verhit de olijfolie in een steelpan. Fruit de ui totdat deze transparant is. Voeg de tomaten, oregano, zout, peper en basilicum toe. Laat 5 minuten sudderen.
Verwarm de oven voor op 220°C. Wrijf de sneetjes brood in met knoflook. Leg de sneetjes brood op een bakplaat. Verdeel de plakjes Appenzeller® erover. Gratineer 2 à 3 minuten in de oven. Gril de rauwe ham gedurende 1 minuut. Schik de rauwe ham op de gesmolten plakjes Appenzeller®. Kruid met peper.
Verdeel de toasts over de borden. Serveer met tomatensaus. Garneer met de basilicumblaadjes.