Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Scones met Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
30
min.
Delen
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
Voor 6 scones:
225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
40 g koude boter, in blokjes
80 g Emmentaler AOP, geraspt
1 dl karnemelk
zout, peper
Garnituur:
kruidenboter
tomatentapenade, kant en klaar
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng in een kom de droge ingrediënten: zeef het bakmeel. Voeg zout, bakpoeder en boter toe. Bewerk met de vingertoppen totdat het deeg kruimelig wordt. Voeg de Emmentaler AOP en vervolgens geleidelijk de karnemelk toe totdat een soepel deeg verkregen is. Zet 5 minuten koel.
Plaats het deeg tussen twee vellen bakpapier. Rol het deeg met een deegroller uit tot een schijf van ongeveer 3 cm dik. Met een snelle draaibeweging steek de scones uit met een uitsteekvorm van 6 cm diameter. Plaats ze op een met bakpapier beklede plaat. Borstel met een kwastje wat water op de scones voor een goudbruine kleur.
Bak ze 10 minuten hoog in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Snij de scones in 2. Besmeer ze met kruidenboter en tomatentapenade