Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Schnitzel van Emmentaler AOP met Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
3 eieren, geklutst
50 g Appenzeller®, geraspt
4 el selder, fijngehakt
1 mespuntje gedroogde knoflook
1 mespuntje pilipilivlokken
100 g bloem
250 g aardappelen, geschild, geraspt
4 plakjes Emmentaler AOP, 3 à 4 mm dik (80 g)
1 el boter
1 el olijfolie
Zout, peper
Garnituur
Appelkappertjes
Waterkers
Voorbereiding
Meng de geklutste eieren, Appenzeller®, selder, knoflook, pilipili, zout en peper in een kom. Zet opzij. Giet de bloem in een andere kom. Zet opzij. Doe de geraspte aardappelen in een derde kom. Zet opzij.
Haal de plakjes Emmentaler AOP door de bloem en vervolgens door het eiermengsel. Wentel ze dan in de geraspte aardappelen.
Verhit de boter en olijfolie in een antikleefpan en bak de plakjes Emmentaler AOP 3 minuten aan elke kant. Versier met appelkappertjes en waterkers.