Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Gevuld kruidenbrood
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bakpapier
Aluminiumfolie
Kruidenbrood:
300 g meel
1 tl zout
Elk 1/4 tl kaneel, piment en koriander, gemalen
10 g gist, gebrokkeld
Ca. 2 dl melkwater (half melk, half water)
Vulling:
200 g raapjes, in fijne plakjes gesneden
1 ui, gehalveerd, fijn gesneden
Boter voor het fruiten
Zout
Peper
150 g rode bieten, fijn gesneden
200 g raclettekaas, in plakken gesneden
Voorbereiding
Voor het brooddeeg meel, zout en kruiden mengen en een kom in het mengsel vormen. Gist in een beetje melkwater oplossen en met de overige ingrediënten in de kom vullen. Het geheel tot een soepel deeg kneden. Afgedekt bij kamertemperatuur laten rijzen tot het dubbele volume.
Van het deeg met een beetje meel een rond, ca. 25 cm lang brood vormen en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen.
In het onderste gedeelte van de tot 200 °C voorverwarmde oven 30-35 minuten bakken. Laten afkoelen.
Voor de vulling raapjes en uien in de boter zachtfruiten en kruiden. Laten afkoelen.
Het brood met tussenafstanden van 1-2 cm zodanig insnijden dat het aan de onderkant nog een geheel blijft. 3 broodsneetjes zo voorzichtig verwijderen dat het brood aan de onderzijde nog heel blijft. (Verwijderde sneetjes voor croutons gebruiken).
De helft van de vulling in het midden op een stuk bakpapier leggen. Het brood erover leggen. De insnijdingen met kaas en groenten vullen. Het brood met bakpapier in aluminiumfolie wikkelen en tot gebruik koel bewaren.
Gevuld brood op de met bakpapier beklede bakplaat leggen. Aluminiumfolie boven openen. In het midden van de tot 180 °C voorverwarmde oven ca. 20-30 minuten bakken.
Aluminiumfolie nu helemaal openen. Brood in porties doorsnijden en met de groenten serveren.