Gevuld kruidenbrood

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Bakpapier
  • Aluminiumfolie
  • Kruidenbrood:
  • 300 g meel
  • 1 tl zout
  • Elk 1/4 tl kaneel, piment en koriander, gemalen
  • 10 g gist, gebrokkeld
  • Ca. 2 dl melkwater (half melk, half water)
  • Vulling:
  • 200 g raapjes, in fijne plakjes gesneden
  • 1 ui, gehalveerd, fijn gesneden
  • Boter voor het fruiten
  • Zout
  • Peper
  • 150 g rode bieten, fijn gesneden
  • 200 g raclettekaas, in plakken gesneden

Voorbereiding

  1. Voor het brooddeeg meel, zout en kruiden mengen en een kom in het mengsel vormen. Gist in een beetje melkwater oplossen en met de overige ingrediënten in de kom vullen. Het geheel tot een soepel deeg kneden. Afgedekt bij kamertemperatuur laten rijzen tot het dubbele volume.
  2. Van het deeg met een beetje meel een rond, ca. 25 cm lang brood vormen en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  3. In het onderste gedeelte van de tot 200 °C voorverwarmde oven 30-35 minuten bakken. Laten afkoelen.
  4. Voor de vulling raapjes en uien in de boter zachtfruiten en kruiden. Laten afkoelen.
  5. Het brood met tussenafstanden van 1-2 cm zodanig insnijden dat het aan de onderkant nog een geheel blijft. 3 broodsneetjes zo voorzichtig verwijderen dat het brood aan de onderzijde nog heel blijft. (Verwijderde sneetjes voor croutons gebruiken).
  6. De helft van de vulling in het midden op een stuk bakpapier leggen. Het brood erover leggen. De insnijdingen met kaas en groenten vullen. Het brood met bakpapier in aluminiumfolie wikkelen en tot gebruik koel bewaren.
  7. Gevuld brood op de met bakpapier beklede bakplaat leggen. Aluminiumfolie boven openen. In het midden van de tot 180 °C voorverwarmde oven ca. 20-30 minuten bakken.
  8. Aluminiumfolie nu helemaal openen. Brood in porties doorsnijden en met de groenten serveren.
Bon
Appétit