Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Speltkoekjes met Zwitserse kaas
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor ongeveer 40 koekjes
250 g speltbloem
250 g séré
100 g geraspte Bündner Bergkäse
1 kl zout
1 zakje bakpoeder
En naar eigen smaak: kruiden, specerijen
Paprikacrème, tomatenpulp, crème om mee te besmeren en eventueel sesamzaad of iets anders om ze mee te bestrooien
Voorbereiding
Maak eerst een deeg met de bloem, het bakpoeder, de séré, de geraspte kaas en het zout. Verdeel dit deeg in twee porties. Voeg aan het eerste deel paprikacrème, paprikapoeder, piment en knoflook toe; parfumeer het tweede deel met peterselie, oregano en basilicum. Als het deeg wat te zacht is, voeg dan wat bloem toe. Dit deeg is onmiddellijk stevig en kneedbaar en hoeft niet eerst in de koelkast te liggen.
Rol het deeg uit en snijd er (in elke gewenste vorm) koekjes uit met een uitsteekvorm. Besmeer de bovenkant van elk koekje met crème en bestrooi met zaadjes of specerijen. Laat uw fantasie de vrije loop. Bak gedurende 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en laat vervolgens afkoelen.