Bladerdeegflappen met Emmentaler AOP en ham

0.0 Sterren / 0 Stemmen
40 min.
Cook/bake time 40 min.

Ingrediënten

Voor 8 stuks:

Vulling

  • 100 g verse kaas
  • 100 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 100 g beenham, fijngehakt
  • 4 el walnoten, grof gehakt
  • 8 vierkante plakjes bladerdeeg, kant-en-klaar
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • Zout, peper

Voorbereiding

Vulling

  1. Meng in een kom de verse kaas, de Emmentaler AOP, de beenham en de eidooiers. Roer als laatste de walnoten door het mengsel. Zet apart.
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een met bloem bestoven werkblad/aanrecht. Leg op het midden van elke plak deeg een lepel kaasvulling. Bestrijk de randen met water, vouw de plakken in een driehoek en druk met een vork de randen goed op elkaar.
  2. Leg de flappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eierdooier. Bak 20 minuten in de oven.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept