Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Bladerdeegflappen met Emmentaler AOP en ham
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
40
min.
Delen
Delen
Cook/bake time40 min.
Ingrediënten
Voor 8 stuks:
Vulling
100 g verse kaas
100 g Emmentaler AOP, geraspt
2 eidooiers, losgeklopt
100 g beenham, fijngehakt
4 el walnoten, grof gehakt
8 vierkante plakjes bladerdeeg, kant-en-klaar
1 eidooier, losgeklopt
Zout, peper
Voorbereiding
Vulling
Meng in een kom de verse kaas, de Emmentaler AOP, de beenham en de eidooiers. Roer als laatste de walnoten door het mengsel. Zet apart.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een met bloem bestoven werkblad/aanrecht. Leg op het midden van elke plak deeg een lepel kaasvulling. Bestrijk de randen met water, vouw de plakken in een driehoek en druk met een vork de randen goed op elkaar.
Leg de flappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eierdooier. Bak 20 minuten in de oven.