Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kruiden-kaassoufflé
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 2 personen
2 soufflévormpjes van elk 4 dl inhoud
Boter voor de vormbodems
250 g kwark
3 eidooiers
¼ tl zout
Peper uit de molen
Nootmuskaat
4 el gehakte kruiden, bijv. tijm, peterselie en bieslook
4 el fijn maïsgriesmeel
125 g Gruyère AOP, geraspt
3 eiwitten, stijfgeklopt met een snufje zout
Voorbereiding
Vormbodems beboteren.
Alle ingrediënten tot en met de Gruyère AOP mengen, eiwit in 2 porties voorzichtig erdoor scheppen. Massa in de vormpjes scheppen. In het midden van de tot 180 °C voorverwarmde oven ca. 30-35 minuten bakken. De oven tijdens het bakken niet openen! Meteen opdienen.