Spaghettinestjes, prei en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g prei
  • 250 g spaghetti
  • Zout
  • 200 g wortels
  • 300 g Parijse champignons
  • 2 el koolzaadolie
  • Peper
  • 2 kl groene peper in pekel
  • 3 dl melk
  • 1 ei
  • 125 g geraspte Gruyère AOP

Voorbereiding

  1. Snijd de prei in de lengte in smalle linten. Kook de spaghetti al dente in gezouten water, voeg de preilinten de laatste drie minuten toe. Giet de pasta af, hou even onder stromend koud water en laat goed uitlekken.
  2. Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 5 mm. Snijd de Parijse champignons in vieren. Verwarm de olie en bak de champignons goed. Voeg de wortels toe, kruid met peper en zout en laat 5 minuten garen. Hak de peper grof en meng onder de groenten.
  3. Vorm nestjes van de spaghetti en prei met een vleesvork en leg ze naast elkaar in een ovenschotel. Verdeel het groentemengsel over de nestjes. Meng de melk, het ei en de Gruyère AOP en kruid met peper en zout. Giet over de nestjes. Gratineer 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept