Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Spaghettinestjes, prei en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g prei
250 g spaghetti
Zout
200 g wortels
300 g Parijse champignons
2 el koolzaadolie
Peper
2 kl groene peper in pekel
3 dl melk
1 ei
125 g geraspte Gruyère AOP
Voorbereiding
Snijd de prei in de lengte in smalle linten. Kook de spaghetti al dente in gezouten water, voeg de preilinten de laatste drie minuten toe. Giet de pasta af, hou even onder stromend koud water en laat goed uitlekken.
Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 5 mm. Snijd de Parijse champignons in vieren. Verwarm de olie en bak de champignons goed. Voeg de wortels toe, kruid met peper en zout en laat 5 minuten garen. Hak de peper grof en meng onder de groenten.
Vorm nestjes van de spaghetti en prei met een vleesvork en leg ze naast elkaar in een ovenschotel. Verdeel het groentemengsel over de nestjes. Meng de melk, het ei en de Gruyère AOP en kruid met peper en zout. Giet over de nestjes. Gratineer 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.