Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Hamburger "Goddelijk genieten" met Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
2 plakken milde Appenzeller®
1 roggebroodje
Ong. 150 g rundergehakt
2-3 blaadjes Romeinse sla
Ong. 40 g paddenstoelen (oesterzwammen of shiitake)
Dijonmosterd
1 kleine witte ui, in plakken
1 handvol bietenkiemen
Mayonaise
Olie en boter om in te bakken
Peper en zout
Voorbereiding
Kruid het gehakt met peper en zout. Meng goed en vorm een koek van ongeveer 2 cm dik, plat goed af en bak op een hete grill. Duw tijdens het bakken de hamburger verder plat.
Bak de paddenstoelen in de olie. Snijd het broodje in twee en rooster het lichtjes. Leg op de onderste helft de blaadjes sla met wat mayonaise en daarop het warme vlees, nadat het werd ingestreken met Dijonmosterd. Garneer met 2 plakken milde Appenzeller® en voeg de champignons toe.
Versier met rondjes ui en een vleugje mayonaise. Leg er om te eindigen enkele bietenkiemen bovenop en dek af met de bovenkant van het broodje.