Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Blinde vinken van groene kool gevuld met Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 pesronen
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
8 bladeren groene kool, gewassen + de kern van de groene kool
1 snee brood, zonder de korst
1 dl melk
100 g gehakt van varken/kalf
100 g fijngehakte spekjes
100 g gekookte rijst
1 ei
1 kl oregano
2 el fijngehakte platte peterselie
150 g Appenzeller® in blokjes
1 gehakte ui
250 g de tomatensaus natuur (kant-en-klaar)
Peper en zout
Voorbereiding
Breng 1 l water aan de kook in een kookpan. Leg de koolbladeren erin en blancheer ze 5 minuten. Laat uitlekken. Zet opzij. Hak 5 bladeren van het hart van de kool fijn. Zet opzij. Laat het brood weken in de melk en wring het uit. Meng brood, gehakt, spekjes, rijst, ei, gehakte kool, zout, peper, oregano, platte peterselie, Appenzeller® en ui in een kom tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de in water gekookte koolbladeren plat op een werkblad en duw de nerf plat met het heft van een keukenmes. Verdeel het gehaktmengsel over de bladeren. Rol op tot blinde vinken. Bevestig met keukentouw of met een tandenstoker. Zet opzij. Bedek de bodem van een ovenschotel met tomatensaus. Schik de blinde vinken in de schotel. Bak in de oven gedurende 25 tot 30 minuten. Verwarm de resterende saus.
Verdeel de blinde vinken van kool over de borden. Overgiet met de resterende saus.