Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Tagliatelle met citroen, basilicum en Sbrinz AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g eiertagliatelle
50 g geraspte Sbrinz AOP
2 kleine citroenen, onbehandeld
1 bosje basilicum
1 dl room
60 g boter
Peper en zout
Voorbereiding
Was de citroenen, droog ze en verwijder de zeste. Hak de basilicumblaadjes. Breng een grote hoeveelheid water aan de kook. Voeg zout toe en kook de tagliatelle al dente.
Laat de boter smelten op een zacht vuur in een grote kookpan. Voeg de citroenzeste toe en meng. Voeg na 30 seconden de room en de helft van de Sbrinz AOP toe. Meng alles en laat even trekken naast het vuur.
Giet de tagliatelle af en meng onmiddellijk met de saus in de kookpan. Geef enkele draaien aan de pepermolen, voeg het basilicum toe en de rest van de Sbrinz AOP en serveer onmiddellijk.