Tagliatelle met citroen, basilicum en Sbrinz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g eiertagliatelle
  • 50 g geraspte Sbrinz AOP
  • 2 kleine citroenen, onbehandeld
  • 1 bosje basilicum
  • 1 dl room
  • 60 g boter
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Was de citroenen, droog ze en verwijder de zeste. Hak de basilicumblaadjes. Breng een grote hoeveelheid water aan de kook. Voeg zout toe en kook de tagliatelle al dente.
  2. Laat de boter smelten op een zacht vuur in een grote kookpan. Voeg de citroenzeste toe en meng. Voeg na 30 seconden de room en de helft van de Sbrinz AOP toe. Meng alles en laat even trekken naast het vuur.
  3. Giet de tagliatelle af en meng onmiddellijk met de saus in de kookpan. Geef enkele draaien aan de pepermolen, voeg het basilicum toe en de rest van de Sbrinz AOP en serveer onmiddellijk.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept