Chili met spätzli en Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
50 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gemengd gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2-3 kl gemalen piment
  • 1 el tijm
  • Peper en zout
  • 3 dl sinaasappelsap
  • 3 dl bouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 blik maïskorrels, uitgelekt (ong. 280 g)
  • 750 g spätzli
  • ½ bosje peterselie
  • 150 g milde Emmentaler AOP

Voorbereiding

  1. Hak de uien en de knoflook fijn. Bak het vlees rul in de warme olie. Voeg de uien en knoflook toe en stoof ze mee. Voeg de tomatenpuree en het gemalen piment toe en laat nog 1 minuut garen. Kruid met tijm, peper en zout. Voeg het sinaasappelsap en de bouillon toe.
  2. Snijd de paprika's in kleine stukjes, voeg ze samen met de maïs toe aan het vlees en laat 10 minuten sudderen met het deksel op de pan.
  3. Meng de spätzli en het vlees en laat 5 minuten sudderen. Voeg eventueel wat water toe. Bestrooi met peterselieblaadjes.
  4. Rasp de Emmentaler AOP fijn en serveer met de spätzli met piment.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept