Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Risotto met boleten, worst en Sbrinz AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
320 g carnaroli- of arboriorijst
250 g kleine boleten
1 el fijngehakte ui
100 g verse varkensworst
1 takje rozemarijn
Droge witte wijn
1 l vleesbouillon
30 g boter
40 g geraspte Sbrinz AOP
Peper
Voorbereiding
Kuis de boleten en snijd de onderkant van de voet weg. Borstel ze en veeg ze schoon met een vochtig doekje. Pel de worst en hak ze fijn.
Laat de ui en rozemarijn zweten op een laag vuurtje in een beetje boter. Voeg de worst toe en fruit enkele minuten tot het vlees mooi kleurt.
Voeg de in dikke plakken gesneden boleten toe en stoof ze enkele minuten. Neem het takje rozemarijn weg.
Voeg de rijst toe en roer goed. Laat even stoven en bevochtig dan met een half glas witte wijn. Bevochtig zodra de wijn is verdampt met pollepels warme bouillon.
Roer voortdurend en voeg telkens bouillon toe zodra de massa te droog wordt. Haal de pan van het vuur na een twintigtal minuten, of minder voor al dente risotto. Voeg de rest van de boter en de geraspte Sbrinz AOP toe. Meng goed en laat nog een minuutje rusten met het deksel op de pan. Bestrooi voor het serveren met de geraspte Sbrinz AOP.