Risotto met boleten, worst en Sbrinz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 320 g carnaroli- of arboriorijst
  • 250 g kleine boleten
  • 1 el fijngehakte ui
  • 100 g verse varkensworst
  • 1 takje rozemarijn
  • Droge witte wijn
  • 1 l vleesbouillon
  • 30 g boter
  • 40 g geraspte Sbrinz AOP
  • Peper

Voorbereiding

  1. Kuis de boleten en snijd de onderkant van de voet weg. Borstel ze en veeg ze schoon met een vochtig doekje. Pel de worst en hak ze fijn.
  2. Laat de ui en rozemarijn zweten op een laag vuurtje in een beetje boter. Voeg de worst toe en fruit enkele minuten tot het vlees mooi kleurt.
  3. Voeg de in dikke plakken gesneden boleten toe en stoof ze enkele minuten. Neem het takje rozemarijn weg.
  4. Voeg de rijst toe en roer goed. Laat even stoven en bevochtig dan met een half glas witte wijn. Bevochtig zodra de wijn is verdampt met pollepels warme bouillon.
  5. Roer voortdurend en voeg telkens bouillon toe zodra de massa te droog wordt. Haal de pan van het vuur na een twintigtal minuten, of minder voor al dente risotto. Voeg de rest van de boter en de geraspte Sbrinz AOP toe. Meng goed en laat nog een minuutje rusten met het deksel op de pan. Bestrooi voor het serveren met de geraspte Sbrinz AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept