Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
HALF-OM-HALF FONDUE (LE GRUYÈRE AOP RÉSERVE, LE GRUYÈRE D’ALPAGE AOP EN VACHERIN FRIBOURGEOIS AOP) | SLAATJE MET BLOEMEN EN AROMATISCHE PLANTEN VAN MONTANE ALMEN
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
18
min.
Delen
Delen
Cook/bake time18 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
200 g Le Gruyère d’Alpage AOP, geraspt
200 g Le Gruyère AOP Réserve, geraspt
1 el + 1 el maïszetmeel (maïzena)
400 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
1 teentje knoflook, in tweeën
1,5 tot 2,5 dl droge witte wijn
1 mespunt nootmuskaat zout, peper
600 g oud brood, in blokjes gesneden
1 handje bloemen en aromatische planten van montane almen
Voorbereiding
Meng in een kom de beide Gruyère AOP kazen met 1 el maïszetmeel. Meng in een andere kom de Vacherin Fribourgeois AOP met het resterende zetmeel. Meng vervolgens de twee kazen. Zet opzij.
Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook. Verwarm de witte wijn. Zet het vuur lager voordat het kookpunt is bereikt. Voeg op middelhoog vuur de kaas handje voor handje toe onder voortdurend roeren met een houten lepel tot de kaas is gesmolten en het mengsel homogeen is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Ontsteek het brandertje van het fonduestel. De vlam moet zwak zijn omdat de fondue het kookpunt niet mag bereiken. Plaats de pan op de brander. Vul een mand met het brood. Prik een blokje brood op de fonduevork en dip in de fondue.