Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kalfsragout met wortelgroenten en Vacherin Fribourgeois AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
50
min.
Delen
Delen
Cook/bake time50 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
1 el olijfolie
1 fijngehakte ui
600 g kalfsragout (in grove blokjes)
2 wortels, in schuine schijfjes
1 middelgrote pastinaak, in schuine schijfjes
1/4 knolselderij, in stukken
1/2 hokkaidopompoen, ontpit, in blokjes
1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier samengebonden)
2,5 dl groentebouillon
5 cl room
100 g Vacherin Fribourgeois AOP
Peper en zout
Garnituur: 2 el fijngehakte peterselie
Voorbereiding
Verwarm de olijfolie in een braadpan. Stoof de uien gedurende 2 minuten. Zet opzij. Bruin de blokjes vlees langs alle kanten. Voeg peper en zout toe. Zet opzij. Stoom de wortels, pastinaak, knolselderij en pompoen gedurende 2 minuten. Zet opzij.
Voeg het kruidentuiltje en de groentebouillon toe. Dek af en laat 25 minuten sudderen. Voeg de groenten toe. Laat nog 10 minuten verder garen. Voeg de room en de Vacherin Fribourgeois AOP toe. Laat nog enkele minuten op het vuur staan, zodat de room doorwarmt en de Vacherin Fribourgeois AOP smelt. Verwijder het kruidentuiltje.
Verdeel het vlees en de groenten over de borden. Overgiet met de saus. Bestrooi met bieslook.