Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Koekjes van kool met tomatensaus en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
120 g milde Gruyère AOP
1 ui
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
1 groot blik gehakte tomaten (800 g)
1 kl gedroogde oregano
Peper en zout
500 g witte kool, 450 g
1 bosje platte peterselie
50 g bloem
3 eieren
½ kl gemalen komijn
1 kl gemalen koriander
Voorbereiding
Hak de ui en knoflook fijn en stoof in een eetlepel olie. Voeg de tomaten toe, laat gedurende 20 minuten sudderen, kruid met oregano, peper en zout.
Snijd de kool in vier, verwijder de steel. Snijd de kwarten in fijne reepjes van 2 tot 3 mm. Stoom de reepjes kool gedurende 5 minuten. Hak de peterselie fijn.
Rasp de Gruyère AOP fijn. Meng de bloem, eieren, peterselie en gruyère AOP. Voeg de lichtjes afgekoelde kool, de specerijen en peper en zout toe en meng goed.
Bak de koekjes per portie of gebruik twee koekenpannen. Verwarm hiervoor 2 eetlepels van de resterende olie. Leg met een lepel kleine hoopjes koolmengeling in de pan. Duw ze een beetje plat. Laat gedurende 3 tot 5 minuten goudgeel bakken aan elke kant. Serveer de koekjes met de tomatensaus en bijvoorbeeld couscous.