Koekjes van kool met tomatensaus en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 120 g milde Gruyère AOP
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 groot blik gehakte tomaten (800 g)
  • 1 kl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 500 g witte kool, 450 g
  • 1 bosje platte peterselie
  • 50 g bloem
  • 3 eieren
  • ½ kl gemalen komijn
  • 1 kl gemalen koriander

Voorbereiding

  1. Hak de ui en knoflook fijn en stoof in een eetlepel olie. Voeg de tomaten toe, laat gedurende 20 minuten sudderen, kruid met oregano, peper en zout.
  2. Snijd de kool in vier, verwijder de steel. Snijd de kwarten in fijne reepjes van 2 tot 3 mm. Stoom de reepjes kool gedurende 5 minuten. Hak de peterselie fijn.
  3. Rasp de Gruyère AOP fijn. Meng de bloem, eieren, peterselie en gruyère AOP. Voeg de lichtjes afgekoelde kool, de specerijen en peper en zout toe en meng goed.
  4. Bak de koekjes per portie of gebruik twee koekenpannen. Verwarm hiervoor 2 eetlepels van de resterende olie. Leg met een lepel kleine hoopjes koolmengeling in de pan. Duw ze een beetje plat. Laat gedurende 3 tot 5 minuten goudgeel bakken aan elke kant. Serveer de koekjes met de tomatensaus en bijvoorbeeld couscous.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept